Tartalomjegyzék

REST specifikus státusz kódok

Ebben a bemutatóban megismerkedünk a különböző REST specifikus státusz kódokkal és rövid betekintést teszünk a REST-kérések típusaira is.

Katalon Studio Telepítése

Az alábbiakban megnézzük, a Katalon Studio telepítésének folyamatát. A telepítés némileg erős, mert csak egy zip állományt kell letöltenünk a hivatalos Katalon

Mi az a JWT ?

A JWT vagy JSON Web Token egy nyílt szabvány, amelyet két fél – egy ügyfél és egy kiszolgáló – közötti biztonsági információk megosztására használnak. Minden JWT kódolt JSON objektumokat tartalmaz, köztük egy sor állítást. A JWT-ket egy kriptográfiai algoritmus segítségével írják alá annak biztosítására, hogy az állítások a token kiadása után ne legyenek módosíthatók.

Mi a JSON?

A kezdő fejlesztők számára a JSON a JavaScript Object Notation rövidítése, és egy szövegalapú formátum a webes alkalmazásokon keresztüli adatátvitelre. Az információkat könnyen hozzáférhető módon tárolja, mind a fejlesztők, mind a számítógépek számára. Bármely programozási nyelv használhatja adatformátumként, és gyorsan az API-k kedvelt szintaxisává vált, megelőzve az XML-t.

Mik azok a tokenek?

Most, hogy már érti a JSON-t mint adatképes szövegformátumot, talán elgondolkodott azon, hogy Mik a tokenek? Egyszerűen fogalmazva, a token egy olyan adatsor, amely valami mást, például egy azonosítót reprezentál. A hitelesítés esetében a nem-JWT alapú token egy olyan karakterlánc, amely lehetővé teszi a címzett számára, hogy a küldő személyazonosságát ellenőrizze. A fontos különbség itt az, hogy maguk a karakterek nem tartalmaznak jelentést.

Tetszett a cikk?? Akkor kérlek, oszd meg ismerőseiddel.
Facebook
Twitter
LinkedIn

További bejegyzések

REST specifikus státusz kódok

Ebben a bemutatóban megismerkedünk a különböző REST specifikus státusz kódokkal és rövid betekintést teszünk a REST-kérések típusaira is.